Broadcast Magazine #30: Heeft draadloze hi-res audio toekomst?

(Dutch only) In deze tijd waarin heel veel geluisterd wordt naar podcasts en online muziekdiensten van bijvoorbeeld Apple, Juke en Spotify, is volgens mij de kwaliteit van audio flink aan erosie onderhevig. En dat vind ik jammer om eerlijk te zijn. Tegenwoordig is 256 kbps de standaard, terwijl dit niet zo lang geleden nog cd-kwaliteit was (1411 kbps). Desondanks heb je flinke ontwikkelingen op het hi-res audiogebied; je kan sinds bluetooth 5.0 zelfs draadloos studiokwaliteit op je doppen krijgen. Al lijkt dit vooralsnog voorbestemd voor de groep audiopuristen waartoe ik behoor. Maar hoe zit dat met de jongere AirPods-generatie? Zijn zij hier ook voor te porren? En heeft deze techniek überhaupt toekomst?

Om hier een beter beeld over te krijgen ging ik in gesprek met de Bert Herbots (Sales Director bij Sennheiser), Nick Anderson (high-end muziek consultant en Nieuw-Zeelandse radio presentator) en de Nederlandse rapper Deams en vormde ik mijn mening…

Lees het volledige Broadcast Magazine artikel gratis hier.