Broadcast Magazine #31: EITB TV – innovator uit Baskenland

Eerst een kleine ontboezeming: ik ben een beetje verliefd op Baskenland. Deze Noord-Spaanse regio is namelijk te gek. Pintxos, Rioja, craft beer, pelota, surf vibe, schitterende natuur en heerlijk eigengereide, open mensen; wat is daar niet leuk aan te vinden? Baskenland heeft ook een eigen publieke tv- en radiozender, EITB genaamd, met als missie de Baskische cultuur en taal levendig te houden voor alle generaties. Beschikbaar in Spanje, maar ook daarbuiten.

Misschien op het eerste gezicht niet direct een plek waar innovatie borrelt, maar na mijn bezoek aan EITB in San Sebastian is dat beeld compleet veranderd. Zij laten zien hoe je als broadcaster de succesvolle transformatie kan maken van een ouderwetse zender naar een breed aanwezig mediamerk dat over zijn eigen schaduw heen stapt.

Voor dit nieuwe artikel dat ik schreef voor Broadcast Magazine ging ik in gesprek met Alex Arrizabalaga Gibelalde, Head of Digital TV & Platforms bij EITB, om antwoorden te krijgen op de volgende vragen: hoe ziet zo’n transformatie eruit? Waar zit dan de innovatie? En waar zit voor de Nederlandse media de inspiratie?

Lees het volledige Broadcast Magazine artikel gratis hier.

Edwin Valent – 31 augustus 2023
Sparren met Edwin? Doe een bakkie.

Edwin Valent voor Broadcast Magazine